Letos zaradi suše v Istri še ni bilo najti gob. Sva
pa našla lisičke na puljski tržnici, baje iz Gorskega Kotarja. Lisičke smo v
tem blogu pripravljali že v fritaji, rižoti in s širokimi rezanci. Spodnja
omaka je podobna, kot sem jo pripravljala za različico z rezanci, le da je
namesto pancete pršut, izpuščen je česen, dodatnih pa je bilo še nekaj
mediteranskih začimb in košček feferona.
Za 2 osebi
200 g pljukancev
olivno olje
1 majhna rumena čebula
1 majhna rdeča čebula
košček feferona
skledica lisičk
2 rezini pršuta
2 - 3 paradižniki San Marzano (odvisno od velikosti)
sol, poper
sveže mediteranska zelišča
peteršilj
Na hladno olivno olje denemo nasekljano čebulo,
skupaj s koščki pršuta in na majhno narezanim feferonom ter pražimo, da čebula
postekleni, ne pa porjavi. Dodamo narezane lisičke. Posolimo in popopramo.
Pražimo kakšnih deset minut in dodamo še na kockice narezan paradižnik, sveže
mediteranske začimbe in nasekljan peteršilj. Pražimo še kakšnih pet minut in zmešamo
s kuhanimi pljukanci.
Ni komentarjev:
Objavite komentar