torek, 8. december 2015

Čemaževa krompirjeva juha

Ideja za tole juho se je porodila iz recepta Novakovih za porovo juho, kjer najprej krompir prepražijo na maslu. Imela sem namreč še čemaža, vloženega v oljčnem olju, rabila pa sem nekaj za zgostitev juhe. Poleg tega gresta krompir in čemaž odlično skupaj.
Tu je zapisan recept, kjer sem uporabila vložen čemaž. Lahko pa uporabimo tudi svežega. Le pazimo, da je pravi.
Pa še to - na kaj vas asociira spodnja slika? Ste kdaj delali psihološki test Ishihara? Pa da ne boste mislili, da ste daltonisti. V tej juhi namreč ni številk.



Za 4 osebe
25 g masla
4 veliki krompirji
sol, poper
mleko

Krompir olupimo in narežemo na tanke rezine. Prepražimo ga na maslu z nekaj oljčnega olja, ki smo ga vzeli kar iz lončka s čemažem. Prepražen krompir zalijemo z vodo, toliko, da ga prekrijemo. Solimo in popramo. Ko je krompir mehek, dodamo še čemaž, sesekljamo s paličnim mešalnikom in kuhamo kakšnih pet minut. Nato dodamo toliko mleka, lahko deci ali dva, da dobimo primerno gostoto kremne juhe in kuhamo še pet minut.

Ni komentarjev:

Objavite komentar