Ideja za tole juho se je porodila
iz recepta Novakovih za porovo juho, kjer najprej krompir prepražijo na maslu.
Imela sem namreč še čemaža, vloženega v oljčnem olju, rabila pa sem nekaj za
zgostitev juhe. Poleg tega gresta krompir in čemaž odlično skupaj.
Tu je zapisan recept, kjer sem
uporabila vložen čemaž. Lahko pa uporabimo tudi svežega. Le pazimo, da je
pravi.
Pa še to - na kaj vas asociira spodnja slika? Ste kdaj delali psihološki test Ishihara? Pa da ne boste mislili, da ste daltonisti. V tej juhi namreč ni številk.
Pa še to - na kaj vas asociira spodnja slika? Ste kdaj delali psihološki test Ishihara? Pa da ne boste mislili, da ste daltonisti. V tej juhi namreč ni številk.
Za 4 osebe
25 g masla
4 veliki krompirji
sol, poper
mleko
Krompir olupimo in narežemo na
tanke rezine. Prepražimo ga na maslu z nekaj oljčnega olja, ki smo ga vzeli kar
iz lončka s čemažem. Prepražen krompir zalijemo z vodo, toliko, da ga
prekrijemo. Solimo in popramo. Ko je krompir mehek, dodamo še čemaž, sesekljamo
s paličnim mešalnikom in kuhamo kakšnih pet minut. Nato dodamo toliko mleka,
lahko deci ali dva, da dobimo primerno gostoto kremne juhe in kuhamo še pet
minut.
Ni komentarjev:
Objavite komentar