V puljski ribarnici sva ujela strijelko, na tržnici pa nakupila
sezonske zelenjave. Batate, korenje, čebulo, česen in krompir. Drugi del »sezonske
zelenjave« sva našla v bivšem merkatorju. Bučke, koromač, češnjev paradižnik. V
teh evropskih časih je namreč zelenjava ves čas sezonska. Sicer z manj značilnega
okusa, ker ni videla sonca, je pa bojda zagotovo eko, ker ni bila škropljena.
Tako pač je z zelenjavo in sadjem, če ju ne gojimo sami, pač ne moremo vedeti,
kaj natančno se je z njo dogajalo.
Skakavka je v Jadrano redka, zato boste verjetno tale recept
uporabili pri kakšni drugi beli ribi. Če pa slučajno ulovite prav to vrsto
ribe, jo zelo priporočam!
riba
oljčno olje
batati
korenje
bučka
češnjevi paradižniki
čebula
nekaj strokov česna
nekaj oljk
krompir
½ litra bele malvazije
Skakavko denemo na naoljen peki papir, prav tako na kose narezano
zelenjavo, cele stroke česna, oljke in vino. Kilsko ribo pečemo približno 40
minut.
Ni komentarjev:
Objavite komentar