sobota, 19. december 2015

Skakavka v pečici z zelenjavo

V puljski ribarnici sva ujela strijelko, na tržnici pa nakupila sezonske zelenjave. Batate, korenje, čebulo, česen in krompir. Drugi del »sezonske zelenjave« sva našla v bivšem merkatorju. Bučke, koromač, češnjev paradižnik. V teh evropskih časih je namreč zelenjava ves čas sezonska. Sicer z manj značilnega okusa, ker ni videla sonca, je pa bojda zagotovo eko, ker ni bila škropljena. Tako pač je z zelenjavo in sadjem, če ju ne gojimo sami, pač ne moremo vedeti, kaj natančno se je z njo dogajalo.
Skakavka je v Jadrano redka, zato boste verjetno tale recept uporabili pri kakšni drugi beli ribi. Če pa slučajno ulovite prav to vrsto ribe, jo zelo priporočam!


riba
oljčno olje
batati
korenje
bučka
češnjevi paradižniki
čebula
nekaj strokov česna
nekaj oljk
krompir
½ litra bele malvazije

Skakavko denemo na naoljen peki papir, prav tako na kose narezano zelenjavo, cele stroke česna, oljke in vino. Kilsko ribo pečemo približno 40 minut.

Ni komentarjev:

Objavite komentar