Torte se je lotila mlajša hči. Nekje na netu je našla recept, ki
je bil v originalu pripravljena s češnjami, ona pa je dodala banane. Torta je
odlična in zdrava možnost za sladico, če le ni kdo izmed potencialnih jedcev alergičen
na oreščke.
Podlaga
1 skodelica orehov ali mandljev
¼ skodelice kakava v prahu
ščep himalajske soli
¾ skodelice rozin
V sekljalniku zmeljemo orehe, nato nadaljujemo še s soljo, kakavom
in rozinami. Podlago razporedimo in potlačimo po dnu modela za torte.
Nadev
3 skodelice indijskih oreščkov (1-2 uri namočeni v vodi)
6 datljev
¼ skodelce svežega limoninega soka
¼ skodelice vode
2 banani
1 skodelica kokosovega olja
¾ skodelice kakava v prahu
V sekljalniku zmeljemo najprej indijske oreščke, dateljne, limonin
sok in vodo. Nato dodamo še kakav, kokosovo olje in banane. Nadev razporedimo
po podlagi in torto denemo v hladilnik, da se strdi in ohladi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar