Precej preprosta priprava. Lahko je priloga ali pa glavna jed, če za prilogo pripravimo kaj drugega. Tale bučka je prišla na krožnik sveže odtrgana in pripravljena na žaru ponve. Zato ima še nekaj praženih dodatkov. Bučka ima precej nevtralen okus, zato se lahko se prepustimo domišljiji z mislijo na naše brbončice in dodatke prilagodimo našemu okusu. Ena možnost je česen narezan na lističe, druga olive. Lahko tudi sveža mediteranska zelišča. Ali pa okusa polno deviško olivno olje, ki ga nakapljamo hladnega na pripravljen krožnik. Seveda so še boljše na žaru, če imamo ravno zakurjenega za pripravo rib ali mesa.
sveže bučke
malo soli
na lističe narezan česen
črne olive
ružmarin
olivno olje
Na kančku olivnega olja, skupaj z olivami v ponvi, popečemo bučke iz obeh strani. Na koncu dodamo še česen in rožmarin. Malenkost posolimo in postrežemo pokapljane z olivnim oljem.
Ni komentarjev:
Objavite komentar