500 g ržene moke
500 g polnozrnate moke
3 žličke suhega kvasa
1 žlica sladkorja
2 žlički soli
640 cl vode
Iz navedenih sestavin zamesimo testo. Mesimo,
mesimo, mesimo. V skledi, pokriti s krpo naj vzhaja kakšno uro. Testo
pregnetemo, razdelimo in oblikujemo v štruce ali hlebce in jih razporedimo po s
peki papirjem obloženem pekaču. Pokrite s krpo naj štruce vzhajajo še kakšne
pol ure. Tik preden jih denemo v pečico, jih še zarežemo z nožem, popršimo z vodo in potresemo
z moko. V pečici ogreti na 230 stopinj jih pečemo 10 minut, nato temperaturo
zmanjšamo na 180 in pečemo še kakšnih 20 minut, odvisno od debeline in
velikosti štruc. Če nam kruh začne črneti, ga prekrijemo z aluminjasto folijo. Ohladimo
ga na rešetki.
Ni komentarjev:
Objavite komentar