Krompir, spečen v ponvi, je slastna priloga k mesu ali pa kakšnim zelenjavnim jedem. Najboljši je mlad, nič hudega pa ni, če uporabimo starejšega. Se prav tako speče. Za pripravo takšnega krompirja se zelo obnese ikeina prevlečena ponev s pripadajočo pokrovko. V njej se krompir hkrati zapeče in zmehča. Tokrat sem uporabila svež žajbelj, lahko pa krompir obogatimo s katerokoli drugo svežo mediteransko začimbo. Odličen je tudi z rožmarinom.
krompir (2 na osebo)
olivno olje
sol
sveži žajbljevi listi
Krompir olupimo in ga po dolgem narežemo na osmine. Stresemo ga v ponev na ogreto oljčno olje in premešamo. Pokrijemo s pokrovko in vsake toliko časa premešamo. Ko je krompir pečen, ga posolimo z grobo soljo. Žajbljeve liste prav nežno vmešamo tako, da se ne zapečejo (hitro postanejo črni).
Ni komentarjev:
Objavite komentar