Za 4 osebe
olivno olje
5 okusnih paradižnikov (ali ena 400 g konzerva)
50 g pršuta (pet dek:-)
1 dl kisle smetane
ščep sladkorja
sveže mleti poper
lovor
sol po potrebi (odvisno od slanosti pršuta)
400 g ročno narejenih testenin (če smo bolj lačni 500)
V ponvi na olivnem olju najprej na hitro prepražimo
na koščke narezan pršut. Poberemo ga iz ponve in odložimo na stran. Na isto
maščobo nato denemo na koščke narezan paradižnik, dodamo ščep sladkorja in malo
soli (ne preveč, ker v pašto pride še pršut, raje dosolimo na koncu) in sveže
mlet poper. Glede na naš okus, lahko dodamo še kakšno zelišče. Na primer
baziliko ali pa rožmarin, ni pa nujno. V paradižnikovo omako na koncu vmešamo
še pršut, kislo smetano in kuhane
testenine. Ker je pašta »kraška«, si bomo seveda poleg privoščili kozarček
terana.
Ni komentarjev:
Objavite komentar