Za rižote največkrat uporabljam Drogin riž Santa Andrea, v rumenem pakiranju. Se obnese.
olivno olje
piščančji file
čebula
česen
paradižnik
bučke
majaron, bazilika, lovor, poper, sol
(rožmarin, origano, timijan po okusu)
peteršilj
parmezan
Na olivnem olju v veliki ponvi prepražimo na
trakove narezan piščančji file. Na ponvi ga pomaknemo nekoliko vstran in
prepražimo še nasekljano čebulo. Pazimo, da ne porumeni. Še to denemo na stran
in prepražimo še bučke in na lističe narezan česen. Naredimo malo prostora in
do steklastega videza prepražimo še riž. Vse premešamo, dodamo na koščke
narezan paradižnik (nekaj ga prihranimo za konec). Če imamo radi bolj rdečo
rižoto, primešamo še kakšno žlico paradižnikove mezge. Začinimo, premešamo in
zalijemo z rižu primerno količino vode. Tik preden je riž skuhan, za barvni
učinek dodamo še preostale koščke paradižnika. Na koncu pa nežno posujemo še s
sesekljanim peteršiljem (učinek okusa in barve). Ponudimo s sveže naribanim
parmezanom. Vino lahko izberemo po okusu. Če z okusom lovimo perutnino, potem
belo vino. Če bolj paradižnikov okus, pa rdeče.
Ni komentarjev:
Objavite komentar