Sicer pa se ob misli na zamorčka, poleg sodelavke, vedno spomnim mojega prvega srečanja z njim. Ko sem nekoč v Gradcu (na
Štajerskem v Avstriji) čakala prijatelje, sem šla v neko kavarno v centru
mesta. Po jedilniku sem iskala nekaj primernega za tisti trenutek. In našla: Mohr im Hemd. Nikoli ga ne bom
pozabila. Slastnega iz majhnega modelčka za eno osebo. Toplega, čokoladnega,
topečega se v ustih, s hladno sladko smetano.
10 dkg masla
10 dkg sladkorja
8 dkg naribane čokolade
6 rumenjakov
12 dkg mletih mandeljnov
6 stepenih beljakov
Mešamo maslo s sladkorjem, nato dodajamo rumenjake,
mandeljne, čokolado, na koncu beljake. Zmes prelijemo v model, ki ga namažemo z
maslom in posipamo z drobtinami, dobro zapremo in kuhamo v vreli vodi 1 uro.
Pri tem pazimo, da model napolnimo največ do tri četrtine, ker kipnik naraste.
Poleg tega pazimo, da nam voda ne uhaja v model. Serviramo s stepeno smetano.
Ni komentarjev:
Objavite komentar