sobota, 23. marec 2013

Ježki

Če vam ostane kaj biskvita ali pa tort, pa bi jih radi dali na mizo reciklirane, so ježki idealna rešitev. Seveda morajo torte biti še vedno sveže. Sicer pa ježke lahko naredimo tudi iz zmletih keksov, albert ali pa maslenih (petit beurre). Nekateri tudi posebej v ta namen spečejo biskvit. Biskvitni (ali iz tort) so vsekakor boljši, ker so mehkejši in bolj sočni. Sicer pa je recept za ježke precej prožna zadeva. Lahko ga prilagodite vašemu okusu in razpoložljivim sestavinam.



masa
biskvit, torta
zdrobljeni masleni keksi za zgostitev
stopljena čokolada
kakav
rum
vanilijev sladkor
po želji oreščki, namočene rozine, kandirane pomaranče
preliv
maslo
temna čokolada

Vse sestavine z vilicami pretlačimo in zmešamo. Z rokami oblikujemo krogle, lahko pa se potrudimo in naredimo prave ježke. V vodni kopeli (ali pa kar v mikrovalovki) raztopimo čokolado z maslom za preliv. Z občutkom ga nanesemo na ježke. Če smo šli v smeri realističnega oblikovanja ježkov, nanje nanesemo še nekaj čokoladnih mrvic. Za otroke pa vsekakor izpustimo rum in ga nadomestimo s pomarančnim sokom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar