nedelja, 4. januar 2015

Ajdove palačinke z javorjevim sirupom in smetano

Najboljša kombinacija za ajdove palačinke. Čeprav je recept za palačinke opisan že v prejšnjem blogu, ga bom, da bi bralcem olajšala iskanje, zapisala še enkrat. Pa še omamno kombinacijo z javorjevim sirupom in stepeno sladko smetano. In nekaj posušenih cvetov sivke, ki v telesu sprožijo prijetne kemične reakcije. Sivko sem dodala, ko sem v mislih združila okuse ajde, javorjevega sirupa, sladke smetane in … sivke. Zaradi njihove moči sem jih pojedla le tri (cvetove sivke).


Za 6 palačink premera 28 cm
15 dkg ajdove moke
5 dkg pšenične moke
ščepec soli
¼ l mleka
2 jajci
kokosova mast
Nadev
javorjev sirup
sladka smetana
(cvetovi sivke)
Sestavine z električnim mešalnikom na metlice stepemo v testo, ki naj počiva vsaj dvajset minut, da se moka napne. Spečemo jih na kokosovi masti.

Palačinke premažemo z javorjevim sirupom in jih prepognemo. Obnje naložimo stepene sladke smetane. (Na rob krožnika posujemo cvetove sivke.)

Ni komentarjev:

Objavite komentar