Najboljša kombinacija za ajdove palačinke. Čeprav
je recept za palačinke opisan že v prejšnjem blogu, ga bom, da bi bralcem
olajšala iskanje, zapisala še enkrat. Pa še omamno kombinacijo z javorjevim
sirupom in stepeno sladko smetano. In nekaj posušenih cvetov sivke, ki v telesu
sprožijo prijetne kemične reakcije. Sivko sem dodala, ko sem v mislih združila
okuse ajde, javorjevega sirupa, sladke smetane in … sivke. Zaradi njihove moči
sem jih pojedla le tri (cvetove sivke).
Za 6 palačink
premera 28 cm
15 dkg ajdove moke
5 dkg pšenične moke
ščepec soli
¼ l mleka
2 jajci
kokosova mast
Nadev
javorjev sirup
sladka smetana
(cvetovi sivke)
Sestavine z električnim mešalnikom na metlice
stepemo v testo, ki naj počiva vsaj dvajset minut, da se moka napne. Spečemo
jih na kokosovi masti.
Palačinke premažemo z javorjevim sirupom in jih
prepognemo. Obnje naložimo stepene sladke smetane. (Na rob krožnika posujemo
cvetove sivke.)
Ni komentarjev:
Objavite komentar