četrtek, 1. januar 2015

Gobova omaka za k biftku

Ali pa kakšnemu drugemu kosu mesa. Moram priznati, da sem si jo izmislila, kot večino kuharskih izmišljotin, ki so na tem blogu. John je rekel, da bi jo poimenoval gobovo poprova omaka. Ja najbrž je njeno bistvo tudi takšno bilo. Namesto peteršilja, ki ga ni bilo na zalogi v hladilniku, sem uporabila sesekljano mlado špinačo. Za gobe pa sem uporabila šitake, čeprav bi lahko bile katerekoli druge.


oljčno olje
česen
gobe
nekaj zrn rdečega popra
sveže mleta mešanica poprov
sol
peteršilj
belo vino
kanček masla
sladka smetana
šilce konjaka
V kozici na oljčnem olju najprej prepražimo na lističe narezan česen. A le toliko, da zadiši in še ne začne rjaveti. Dodamo na lističe narezane gobe, malo prepražimo in zalijemo z belim suhim vinom, toliko da prekrije gobe. Dodamo zrnca rdečega popra, nasekljan peteršilj, sveže mlet poper in sol. Dušimo toliko časa, da so gobe kuhane (odvisno od gob), potem pustimo še da tekočina povre. Gobovo omako prestavimo v ponev, iz katere smo biftke preložili na krožnike (da bi se tam kakšno minuto odpočili). Medtem v omako dodamo malo masla, vmešamo še sladke smetane in na koncu še šilce konjaka. Vse še enkrat premešamo in serviramo k biftkom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar