Nastala je izjemna kombinacija gob, mlade špinače,
začimb in parmezana. Prav na hitro, ko je hčera prišla domov lačna iz mesta in
me prosila, če ji naredim nekaj za jest. Krožnik je bil postrgan, dejala je, da
je bilo super.
njoki
oljčno olje
česen
gobe
rdeč poper
sveže mlet poper
sol
mlada špinača
malo masla
malo sladke smetane
sveže nariban parmezan (ali grana padano)
Pristavimo vodo za njoke. Medtem na oljčnem olju
prepražimo na lističe narezan česen, toliko da zadiši in še ne začenja rjaveti.
Dodamo na lističe narezane gobe, nekaj zrn rdečega popra, sveže mlet poper in sol
ter pražimo/dušimo kakšno minuto v pokriti kozici. Zalijemo z malce vode in
dušimo naprej. Ko denemo njoke v krop, dodamo v našo omako mlade špinače in še
malce podušimo. Kozico odkrijemo, pustimo, da tekočina povre, dodamo malo masla
in sladke smetane. Premešamo in dodamo še naribanega parmezana. Dodamo še
njoke, ki smo jih medtem odcedili. Po želji lahko parmezana naribamo še po
vrhu.
Ni komentarjev:
Objavite komentar