četrtek, 1. januar 2015

Njoki z gobami in mlado špinačo

Nastala je izjemna kombinacija gob, mlade špinače, začimb in parmezana. Prav na hitro, ko je hčera prišla domov lačna iz mesta in me prosila, če ji naredim nekaj za jest. Krožnik je bil postrgan, dejala je, da je bilo super.


njoki
oljčno olje
česen
gobe
rdeč poper
sveže mlet poper
sol
mlada špinača
malo masla
malo sladke smetane
sveže nariban parmezan (ali grana padano)

Pristavimo vodo za njoke. Medtem na oljčnem olju prepražimo na lističe narezan česen, toliko da zadiši in še ne začenja rjaveti. Dodamo na lističe narezane gobe, nekaj zrn rdečega popra, sveže mlet poper in sol ter pražimo/dušimo kakšno minuto v pokriti kozici. Zalijemo z malce vode in dušimo naprej. Ko denemo njoke v krop, dodamo v našo omako mlade špinače in še malce podušimo. Kozico odkrijemo, pustimo, da tekočina povre, dodamo malo masla in sladke smetane. Premešamo in dodamo še naribanega parmezana. Dodamo še njoke, ki smo jih medtem odcedili. Po želji lahko parmezana naribamo še po vrhu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar