Ko sem ugotovila, da te kombinacije še nisem
kuhala, odkar recepte zapisujem v blog, sem ročno stekla po moj gospodinjski
fotoparat in naredila nekaj posnetkov.
Tovrstna paštica je kar hitro gotova. Edino, kar jo
nekoliko zavleče, je kuhljanje paradižnikov, da preidejo iz bolj vodenega
stanja v tisto, ki lahko s polnim okusom objame špagete. A tudi to ne traja
dlje kot dvajset minut ali nekaj več.
Za 2 osebi
200 g špagetov
oljčno olje
4 stroki česna
4 velike žlice gamberov
2 paradižnika
10 češnjevih paradižnikov
peteršilj, bazilika, rožmarin
lovorjev list
sol, poper
Na oljčnem olju prepražimo na debelejše lističe
narezan česen, a le toliko, da zadiši in še ne začenja rjaveti. Dodamo gambere,
nekajkrat zakrožimo s kuhalnico in dodamo še na manjše kockice narezana
paradižnika in prepolovljene češnjeve. Začinimo in kuhljamo pokrito na majhnem
ognju, da se paradižnik nekoliko zgosti. Odcejene špagete pretresemo k omaki in
vse dobro premešamo. Denemo na krožnik in še malo pokapljamo z boljšim oljčnim
oljem.
Ni komentarjev:
Objavite komentar