nedelja, 4. januar 2015

Špageti z gamberi in paradižnikom

Ko sem ugotovila, da te kombinacije še nisem kuhala, odkar recepte zapisujem v blog, sem ročno stekla po moj gospodinjski fotoparat in naredila nekaj posnetkov.
Tovrstna paštica je kar hitro gotova. Edino, kar jo nekoliko zavleče, je kuhljanje paradižnikov, da preidejo iz bolj vodenega stanja v tisto, ki lahko s polnim okusom objame špagete. A tudi to ne traja dlje kot dvajset minut ali nekaj več.


Za 2 osebi
200 g špagetov
oljčno olje
4 stroki česna
4 velike žlice gamberov
2 paradižnika
10 češnjevih paradižnikov
peteršilj, bazilika, rožmarin
lovorjev list
sol, poper

Na oljčnem olju prepražimo na debelejše lističe narezan česen, a le toliko, da zadiši in še ne začenja rjaveti. Dodamo gambere, nekajkrat zakrožimo s kuhalnico in dodamo še na manjše kockice narezana paradižnika in prepolovljene češnjeve. Začinimo in kuhljamo pokrito na majhnem ognju, da se paradižnik nekoliko zgosti. Odcejene špagete pretresemo k omaki in vse dobro premešamo. Denemo na krožnik in še malo pokapljamo z boljšim oljčnim oljem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar