nedelja, 25. januar 2015

Njoki s suhimi jurčki

Njoki z gobami so poleg rižote z gobami in piščancem eden najbolj obiskanih blogovskih receptov. Tile njoki imajo malce drugačno omako, za razliko od klasičnega recepta, je pripravljena iz prgišča suhih jurčkov, uporabljena pa je tudi smetana.


Za 2 osebi
500 g njokov
oljčno olje
1 čebula
8 strokov česna
½ dl belega vina
sol, poper
rožmarin, timijan, lovor, peteršilj, majaron
½ dl sladke smetane
parmezan

Suhe jurčke namočimo v vodi za 20 minut. Na oljčnem olju steklasto prepražimo drobno nasekljano čebulo, posolimo in na hitro prepražimo še na lističe narezan česen. Dodamo odcejene suhe jurčke in dve žlici vode v kateri so se namakali. Dodamo še vino in začimbe. Premešamo in dušimo 15 minut. Medtem skuhamo njoke. V omako vlijemo še sladke smetane, premešamo, dodamo odcejene njoke in ponudimo z naribanim parmezanom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar