Pripravljen v
obliki sneženih smrekic v novoletnem vzdušju. Bili smo spet na imenitni večerji
pri Sharon v krogu prijateljev. Vse od predjedi do sladice je bilo izjemno, pa
saj drugače tudi ni moglo biti, ker je gostiteljica pripravila jedi z občutkom
in dušo. Zapisala bom kar recept, kot ga je zapisala Sharon.
Izrežeš toast
v obliki smrečice in premažeš z zelenim namazom. Jaz sem uporabila pretlačen
avokado z nekaj kapljicami limone in čemažev pesto. Namazane smrečice sem
»zasnežila« z naribanim parmezanom in okrasila z rdečimi bunkicami, ki jih je
zelo avtentično zamenjal rdeči poper. Da smrečica res da vtis drevesca, manjka
deblo, za kar uporabiš bobi palčke. Smrečico nekoliko zarežeš in vstaviš
debelce. Pika na i, ki res da svoj pečat je – preden postrežeš, na rahlo
posuješ s solnim cvetom. Tokrat sem uporabila pristno trapansko sol, ki je še
spomin s potovanja po Siciliji.
Ni komentarjev:
Objavite komentar