petek, 24. februar 2017

Škarpina v pečici z zelenjavo

V tem blogu sem opisala že peko škarpeninih filejev na zelenjavi v pečici, pa tudi kakšne druge ribe, na primer skakavke. Princip je bil povsod podoben – spodaj naložimo zelenjavo, po določenem času pečenja pa nanjo denemo ribo. Jaz sem tokrat uporabila zamrznjene ribe – če ne dobim zares sveže ribe, v Ljubljani namreč raje kupim zamrznjeno. najboljši način, da jo odmrznemo je, da jo denemo v slano vodo. Ta namig sem dobila od soseda v Istri in res se obnese!


škarpena ali dve
oljčno olje
krompir
korenje
bučka
koromač
čebula
česen
češnjevi paradižniki
lahko kakšna oliva

Na naoljen pekač denemo bolj na veliko narezano zelenjavo. Le češnjevih paradižnikov in oljk ne režemo, česen pa pustimo v celih strokih. Zelenjavo denemo v pečico, ogreto na 180 stopinj in jo pečemo 15 minut. Dodamo še ribe, ki smo jih po vrhu malce namazali z oljčnim oljem in vse skupaj pečemo še dodatne pol ure. (ribe so imele približno 40 dkg vsaka, čas peke prilagajamo teži ribe)

Ni komentarjev:

Objavite komentar