Fajitas
običajno naročim v Cantini Mexicani, v Knafljevem prehodu. Poseben obred
zavijanja mesa z zelenjavo v tortilje daje še dodatno uživanje ob hrani.
piščančji
file
čili
paprika
dveh barv
čebula
sok
limone
oljčno
olje
sol,
sveže mlet poper
malce
mlete kumine
koriander
strt
česen
čili
v prahu
pšenične
tortilje
Najprej
narežemo piščančji file na manjše tanjše koščke in ga z začimbami, strtim
česnom, sokom limone in oljčnim oljem denemo v paco za kakšno uro. Na oljčnem
olju najprej prepražimo nasekljano čebulo, dodamo na trakove narezano papriko,
nato še meso iz pace in pražimo še nekaj časa, da se meso prepeče in paprika
zmehča.
Na
mizo postrežemo pogrete tortilje, fajitas pa kar kar v ponvi, tako da si jedci sami
sproti pripravljajo svoj obrok. Zraven postrežemo pivo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar