nedelja, 12. februar 2017

Fajitas con pollo

Fajitas običajno naročim v Cantini Mexicani, v Knafljevem prehodu. Poseben obred zavijanja mesa z zelenjavo v tortilje daje še dodatno uživanje ob hrani.


piščančji file
čili
paprika dveh barv
čebula
sok limone
oljčno olje
sol, sveže mlet poper
malce mlete kumine
koriander
strt česen
čili v prahu
pšenične tortilje

Najprej narežemo piščančji file na manjše tanjše koščke in ga z začimbami, strtim česnom, sokom limone in oljčnim oljem denemo v paco za kakšno uro. Na oljčnem olju najprej prepražimo nasekljano čebulo, dodamo na trakove narezano papriko, nato še meso iz pace in pražimo še nekaj časa, da se meso prepeče in paprika zmehča.
Na mizo postrežemo pogrete tortilje, fajitas pa kar kar v ponvi, tako da si jedci sami sproti pripravljajo svoj obrok. Zraven postrežemo pivo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar