petek, 24. februar 2017

Polnjena jajčka

Med predjedmi na imenitni večerji v krogu prijateljev pri Sharon, so bila na mizi tudi polnjena jajčka na posteljici iz pršuta in rukole. Če se prav spomnim je med uživanjem predjedi tekla razprava o Krmeljevih ponvah in nožih, ki so najboljši. Še to – k predjedem je ponudila radgonsko rose penino. To je bila sicer penina, ki je obogatila vsa moja letošnja obhajanja menjave leta. Je res odlična, ne presladka, ne presuha in še roza obarvanost daje neko mehkobo in milino. Lahko bi rekli, da je bila ta penina odkritje sezone.
Da bo bolj avtentično, prepišem kar recept, kot sem ga dobila. Hrana namreč ni samo mehansko mešanje sestavin, so tudi občutja, ki jih kuhar prelije vanjo.



Jajčka trdo skuhaš, prepoloviš, odstraniš rumenjak, potem pa se igraš z nadevom. Tokrat je bilo v nadevu nekaj malega sardine brez kože in kosti, nasekljane kapre res tudi naredijo svoje, zato jih toplo priporočam, vsekakor pa tudi čisto na drobno narezan sušen paradižnik. Enkrat sem ga pozabila dati v nadev in je vse skupaj bilo zelo prazno. Da je vse skupaj bolj mazljivo, se po okusu igraš z jogurtom, kislo smetano, lahko tudi majonezo – kar pač imaš pri roki ali kar ti je ljubše.


Ni komentarjev:

Objavite komentar