Med predjedmi na
imenitni večerji v krogu prijateljev pri Sharon, so bila na mizi tudi polnjena
jajčka na posteljici iz pršuta in rukole. Če se prav spomnim je med uživanjem
predjedi tekla razprava o Krmeljevih ponvah in nožih, ki so najboljši. Še to –
k predjedem je ponudila radgonsko rose penino. To je bila sicer penina, ki je
obogatila vsa moja letošnja obhajanja menjave leta. Je res odlična, ne
presladka, ne presuha in še roza obarvanost daje neko mehkobo in milino. Lahko
bi rekli, da je bila ta penina odkritje sezone.
Da bo bolj avtentično, prepišem kar recept, kot sem ga dobila. Hrana namreč ni samo mehansko mešanje sestavin, so tudi občutja, ki jih kuhar prelije vanjo.
Jajčka trdo
skuhaš, prepoloviš, odstraniš rumenjak, potem pa se igraš z nadevom. Tokrat je
bilo v nadevu nekaj malega sardine brez kože in kosti, nasekljane kapre res
tudi naredijo svoje, zato jih toplo priporočam, vsekakor pa tudi čisto na
drobno narezan sušen paradižnik. Enkrat sem ga pozabila dati v nadev in je vse
skupaj bilo zelo prazno. Da je vse skupaj bolj mazljivo, se po okusu igraš z
jogurtom, kislo smetano, lahko tudi majonezo – kar pač imaš pri roki ali kar ti
je ljubše.
Ni komentarjev:
Objavite komentar