»Mehiška«
je pri nas doma vedno dobro sprejeto kosilo. Ima vse elemente, ki jih družinski
člani obožujejo – meso, zelenjavo, malce sveže zelenjave in čili.
Zjutraj
se mi še sanjalo ni, kaj bom danes skuhala za kosilo. John si je včeraj zaželel
mesa, mlajši hčeri je ljubša zelenjava. Jaz pa trenutno berem roman, ki se
dogaja v Havani, tako da mi je, ko sem prelistavala kuharske knjige Novakovih
in iskala ideje, potegnilo misli v okuse srednje Amerike (tudi Cuquita je
občasno opisala pripravo kakšne začinjene jedi).
Na
mehiškem krožniku so se v tortilji znašli mehiški fižol in fajitas, ob njej pa
sveže guacamole (vse tri jedi so na povezavah na ime). Guacamole, sem tokrat, za
razliko od recepta na povezavi, pripravila tako, da sem avokado pretlačila in
dodala drobno nasekljano čebulo in češnjeve paradižnike. Tako naj bi bilo bolj
prav. Ostalo (pri guacamolah) pa je enako.
Zraven
si ponudite kozarec hladnega piva, ki bo lepo pogasil plamene čilija.
Ni komentarjev:
Objavite komentar