Eden najboljših štrudljev je to. Je pa veliko
fizičnega dela z izkoščičjevanjem češenj. Tokrat sem recept povzela po knjigi z
recepti za primorske slaščice Mirjam Devetak. Le sladkorja je precej manj kot v
originalnem receptu. In limone je pol manj.
Vlečeno testo
300 g moke
3 žlice olja
1 žlica kisa
ščepec soli
150 ml mlačne vode
Nadev
1,5 – 2 kg češenj
100 g piškotnih drobtin
3 žlice sladkorja
1 vanilin sladkor
1 žlica ruma
1 bio limona
Iz sestavin zamesimo gladko testo. Zavijemo ga v
folijo za živila in pustimo počivati pol ure.
Medtem češnjam odstranimo koščice, dodamo drobtine,
sladkor, vaniljin sladkor, rum, naribano limonino lupinico in malo limoninega
soka.
Testo najprej na pomokani deski razvaljamo, potem ga
nategujemo na pomokanem prtu. Jaz debelih robov ne obrezujem, kar mi je ta del
štrudlja eden boljših. Testo namažemo z nadevom in ga zavijemo s pomočjo prta.
Položimo ga v pekač na peki papir. Pečemo v razgreti pečici 180 – 200 stopinjah
50 minut. Deset minut pred koncem peke ga premažemo z vodo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar