ponedeljek, 15. avgust 2022

Češnjev štrudl

 

Eden najboljših štrudljev je to. Je pa veliko fizičnega dela z izkoščičjevanjem češenj. Tokrat sem recept povzela po knjigi z recepti za primorske slaščice Mirjam Devetak. Le sladkorja je precej manj kot v originalnem receptu. In limone je pol manj.




Vlečeno testo

300 g moke

3 žlice olja

1 žlica kisa

ščepec soli

150 ml mlačne vode

Nadev

1,5 – 2 kg češenj

100 g piškotnih drobtin

3 žlice sladkorja

1 vanilin sladkor

1 žlica ruma

1 bio limona

Iz sestavin zamesimo gladko testo. Zavijemo ga v folijo za živila in pustimo počivati pol ure.

Medtem češnjam odstranimo koščice, dodamo drobtine, sladkor, vaniljin sladkor, rum, naribano limonino lupinico in malo limoninega soka.

Testo najprej na pomokani deski razvaljamo, potem ga nategujemo na pomokanem prtu. Jaz debelih robov ne obrezujem, kar mi je ta del štrudlja eden boljših. Testo namažemo z nadevom in ga zavijemo s pomočjo prta. Položimo ga v pekač na peki papir. Pečemo v razgreti pečici 180 – 200 stopinjah 50 minut. Deset minut pred koncem peke ga premažemo z vodo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar