ponedeljek, 15. avgust 2022

Polpete iz bučk

 

Tokrat jih nisem pripravljala po klasičnem receptu moje mame, ki za mehčanje strukture uporablja bel kruh, še bolje bele žemlje. Čeprav belih žemelj, kot so bile včasih ni več. Manjših, puhasto mlečnih. Zdaj so to napihnjene velike žemlje enakega testa kot kajzerice. Še druga razlika v pripravi popletov je, če primerjamo z recepti za polpete v tem blogu, da so vse sestavine sveže. Sicer sem čebulo, bučke, jajčevce, paprike ipd. prej nekoliko popražila.




oljčno olje

1 srednja bučka

1 srednja čebula

2 stroka česna

1 jajce

drobtine

moka

peteršilj

majaron

muškatni orešček

poper

sol

Bučke sveže naribamo in jih nekoliko ožamemo, čebulo narežemo na tanke polkolobarčke, česen in peteršilj sesekljamo. Vse zelenjavne sestavine zamešamo skupaj z začimbami in jajcem. Dodamo primerno količino drobtin, lahko tudi malo moke in pustimo stati kakšnih petnajst minut, da se drobtine in moka napnejo. Oblikujemo polpete, polagamo jih na desko, posuto z drobtinami. Polpete ocvremo v olju, najbolje oljčnem.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar