Tokrat jih nisem pripravljala po klasičnem receptu
moje mame, ki za mehčanje strukture uporablja bel kruh, še bolje bele žemlje.
Čeprav belih žemelj, kot so bile včasih ni več. Manjših, puhasto mlečnih. Zdaj
so to napihnjene velike žemlje enakega testa kot kajzerice. Še druga razlika v
pripravi popletov je, če primerjamo z recepti za polpete v tem blogu, da so vse
sestavine sveže. Sicer sem čebulo, bučke, jajčevce, paprike ipd. prej nekoliko
popražila.
oljčno olje
1 srednja bučka
1 srednja čebula
2 stroka česna
1 jajce
drobtine
moka
peteršilj
majaron
muškatni orešček
poper
sol
Bučke sveže naribamo in jih nekoliko ožamemo, čebulo
narežemo na tanke polkolobarčke, česen in peteršilj sesekljamo. Vse zelenjavne
sestavine zamešamo skupaj z začimbami in jajcem. Dodamo primerno količino
drobtin, lahko tudi malo moke in pustimo stati kakšnih petnajst minut, da se
drobtine in moka napnejo. Oblikujemo polpete, polagamo jih na desko, posuto z
drobtinami. Polpete ocvremo v olju, najbolje oljčnem.
Ni komentarjev:
Objavite komentar