Uporabila sva raviole s skuto in špinačo, ki sem jih
pripravila oni dan (recept najdete v tem blogu) in jih
zamrznila za nekaj dni. Takrat sem jih pripravila z maslom in žajbljem, tokrat
z omako iz treh paradižnikov.
V omako sem dela še pol žličke sladkorja, a mi je bilo
kasneje žal, bilo bi bolje brez.
Za 2 osebi
14 domačih raviolov
oljčno olje
mala čebulica
3 stroki česna
3 suhi paradižniki
1 konzervica paradižnikove pulpe
majhna žlička paradižnikove mezge
sol
nekaj lističev bazilike
vejica timijana
½ žličke balzamičnega kisa
parmezan
Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulico, pazimo da ne
porjavi. Dodamo narezane suhe paradižnike in nasekljan česen. Pomešamo in
dodamo še konzervico paradižnikove pulpe. Posolimo, popramo in vmešamo še natrgane
lističe bazilike in osmukamo vejico timijana. Lahko dodamo še malenkost
balzamičnega kisa. Kuhljamo dokler se ravioli v sosednjem loncu ne skuhajo
ravno prav. Dobro jih odcedimo, da na njih ni preostanka vode in jih denemo v
paradižnikovo omako. Na krožniku nanje naribamo parmezana.
Ni komentarjev:
Objavite komentar