sobota, 27. avgust 2022

Ravioli v omaki treh paradižnikov

 

Uporabila sva raviole s skuto in špinačo, ki sem jih pripravila oni dan (recept najdete v tem blogu) in jih zamrznila za nekaj dni. Takrat sem jih pripravila z maslom in žajbljem, tokrat z omako iz treh paradižnikov.

V omako sem dela še pol žličke sladkorja, a mi je bilo kasneje žal, bilo bi bolje brez.



Za 2 osebi

14 domačih raviolov

oljčno olje

mala čebulica

3 stroki česna

3 suhi paradižniki

1 konzervica paradižnikove pulpe

majhna žlička paradižnikove mezge

sol

nekaj lističev bazilike

vejica timijana

½ žličke balzamičnega kisa

parmezan

Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulico, pazimo da ne porjavi. Dodamo narezane suhe paradižnike in nasekljan česen. Pomešamo in dodamo še konzervico paradižnikove pulpe. Posolimo, popramo in vmešamo še natrgane lističe bazilike in osmukamo vejico timijana. Lahko dodamo še malenkost balzamičnega kisa. Kuhljamo dokler se ravioli v sosednjem loncu ne skuhajo ravno prav. Dobro jih odcedimo, da na njih ni preostanka vode in jih denemo v paradižnikovo omako. Na krožniku nanje naribamo parmezana.

Ni komentarjev:

Objavite komentar