ponedeljek, 15. avgust 2022

Polpeti z melancani in rdečo papriko

 

In še ena vrsta polpetov, ki so pripravljeni na podoben način kot preostali, za katere recepti so že objavljeni v blogu.



Za 8 polpetov

oljčno olje

2 čebuli

1 večji ali 2 manjša melancana

6 strokov česna

bel kruh (količina 1 žemlje)

malo mleka

majaron, muškatni orešček, svež rožmarin

poper, sol

pest peteršilja

2 jajci

drobtine

V ponvi najprej na oljčnem olju steklasto prepražimo čebulo in na trakove narezano papriko. Prepraženo odrinemo na stran in na isti ponvi (kjer ni več prav veliko maščobe) prepražimo še na tanke rezine narezane melancane, skupaj z na lističe narezanim česnom. Potem še dušimo, da se vse skupaj zmehča. Na kockice narezan kruh namočimo v toliko mleka, da se napije. Če je kruh premoker, ga raje malo ožmemo. V skledo h kruhu dodamo prepraženo zelenjavo, jajci, začimbe, nasekljan peteršilj in toliko drobtin, da lahko iz mase oblikujemo polpete. Polpete spečemo na olivnem olju in jih polagamo na kuhinjski papir, da vpije maščobo.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar