In še ena vrsta polpetov, ki so pripravljeni na
podoben način kot preostali, za katere recepti so že objavljeni v blogu.
Za 8 polpetov
oljčno olje
2 čebuli
1 večji ali 2 manjša melancana
6 strokov česna
bel kruh (količina 1 žemlje)
malo mleka
majaron, muškatni orešček, svež rožmarin
poper, sol
pest peteršilja
2 jajci
drobtine
V ponvi najprej na oljčnem olju steklasto prepražimo
čebulo in na trakove narezano papriko. Prepraženo odrinemo na stran in na isti
ponvi (kjer ni več prav veliko maščobe) prepražimo še na tanke rezine narezane
melancane, skupaj z na lističe narezanim česnom. Potem še dušimo, da se vse
skupaj zmehča. Na kockice narezan kruh namočimo v toliko mleka, da se napije.
Če je kruh premoker, ga raje malo ožmemo. V skledo h kruhu dodamo prepraženo
zelenjavo, jajci, začimbe, nasekljan peteršilj in toliko drobtin, da lahko iz
mase oblikujemo polpete. Polpete spečemo na olivnem olju in jih polagamo na
kuhinjski papir, da vpije maščobo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar