ponedeljek, 15. avgust 2022

Ravioli ricotta e spinachi, burro e salvia

 

Ravioli s skuto in špinačo v omaki iz masla in žajblja. Odkar sva z Johnom v Osterii il Vignale v La Spezii jedla nekaj podobnega za predjed, sem imela v načrtu, da se lastnoročno lotim teh raviolov. Jed sem našla na italijanskem spletu in danes sem končno lahko ujela to priložnost, da si vzamem dovolj časa za pripravo. Za pripravo tovrstne jedi je namreč treba žrtvovali del dopoldneva v kuhinji, posebej če se hkrati lotimo sladice, ki je doslej nismo pripravljali. Na vrsto je namreč prišla bela torta caprese. Dodaten čas gre za pripravo rezancev iz preostalega testa za domače testenine. Testo se namreč hitro suši, zato je treba vse preostanke od raviolov pravočasno predelati v tagliatelle.

Namesto rikote sem uporabila zrnati sir neke hrvaške mlekarne. Odlično se je obnesel.

Ob taki kuhi, ko mi ne uspe sproti pospravljati posode in kuharskih pripomočkov, se vedno spomnim Rose iz La cuccine, romana, ki se dogaja na Siciliji.




Za 24 raviolov

Testo

250g ostre moke (tip 400, v Italiji 00*)

2 jajci

1 rumenjak

ščep soli

Polnilo

250 g špinače

125 g rikote

50 g sira Grana Padano

Muškatni orešček

Sol, poper

Najprej umesimo testo, ga zavijemo v prozorno folijo za živila in ga denemo za pol ure v hladilnik.

Medtem pripravimo polnilo. Špinačo oplaknemo in blanširamo ter jo dobro odcedimo. V skledi zamešamo rikoto in nariban sir, začinimo z muškatnim oreščkom in poprom. Vmešamo še odcejeno špinačo.

S pomočjo strojčka za pripravo testenin pripravimo plahte, na katere redu navideznih kvadratkov v velikosti kakšnih 5 x 5 centimetrov denemo kupčke polnila. Testo s kupčki prekrijemo s podobno veliko plahto in raviole po robovih navideznih kvadratkov zatesnimo. Po robovih navideznih kvadratkov raviole narežemo in jih še enkrat dodobra zatesnimo.

Iz preostanka testa naredimo tagliatelle, ki jih uporabimo ob naslednji kuharski priložnosti.

Raviole skuhamo v osoljenem kropu, po mojih izkušnjah bo 15 minut ravno prav.

Medtem raztopimo maslo in vanj denemo natrgane listke žajblja. Raviole dobro odcedimo in jih denemo v masleno žajbljevo omako.

Izjemno.

 

 

*Vse o moki Vse o moki z Erikom Bačarjem (delo.si)

** Prilagam še original recept, ki ima nekaj slik, da si laže predstavljate pripravo Ricetta Ravioli ricotta e spinaci burro e salvia - La Ricetta di GialloZafferano

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar