ponedeljek, 15. avgust 2022

Rumeni curry s piščancem in gamberi

 

Vsake toliko zapaše curry.




Za 2 osebi

olje

1 konzerva kokosovega mleka

1 čebula

1 glavica česna

1 piščančji zrezek

150 g kozic

1 rumena paprika

1 rdeča paprika

1 zelena paprika

1 manjši sladek krompir

1 korenček

1 čili, če ga nimamo uporabimo pekočo papriko v prahu

sol, poper

curryeva začimba (kurkuma, ingver, koriandrova semena, koriandrovi listi)

Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na kockice narezanega piščanca, gambere, na rezine narezan česen, lahko tudi nekaj celih strokov, na trakove narezane paprike, čili in pražimo. Dodamo še na kolutke narezan korenček in na manjše kose narezan sladek krompir. Vse še malo premešamo, začinimo in pokrijemo, da se malce poduši. Dodamo še kokosovo mleko in kuhamo kakšnih 20 minut, da se skuha piščanec in korenje. Na koncu poskusimo, če nam še kakšne začimbe manjka in dodamo.

Ponudimo z rižem, skuhanim na vodi.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar