Vsake toliko zapaše curry.
Za 2 osebi
olje
1
konzerva kokosovega mleka
1
čebula
1
glavica česna
1
piščančji zrezek
150 g
kozic
1
rumena paprika
1
rdeča paprika
1
zelena paprika
1
manjši sladek krompir
1
korenček
1
čili, če ga nimamo uporabimo pekočo papriko v prahu
sol,
poper
curryeva
začimba (kurkuma, ingver, koriandrova semena, koriandrovi listi)
Na olju
prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na kockice narezanega piščanca, gambere, na
rezine narezan česen, lahko tudi nekaj celih strokov, na trakove narezane
paprike, čili in pražimo. Dodamo še na kolutke narezan korenček in na manjše
kose narezan sladek krompir. Vse še malo premešamo, začinimo in pokrijemo, da
se malce poduši. Dodamo še kokosovo mleko in kuhamo kakšnih 20 minut, da se
skuha piščanec in korenje. Na koncu poskusimo, če nam še kakšne začimbe manjka
in dodamo.
Ponudimo
z rižem, skuhanim na vodi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar