ponedeljek, 15. avgust 2022

Rahla omleta s hruškami

 

Imela sem hruške in jajca. In rabila sem sladico. Idealen je bil neke vrste sufle s pečenimi hruškami.




Za 2 osebi

hruška

1 jajce

2 žlici moke

1 žlica sladkorja

1 vaniljin sladkor

maslo za pekač

Pečico vključimo na 200 stopinj, hruško olupimo, narežemo na četrtine in izdolbemo koščičje. Manjši glinen pekač namažemo z maslom in potresem z moko. Beljak stepemo, lahko vtepemo tudi vaniljin sladkor. V drugi posodi penasto stepemo rumenjak s sladkorjem. K rumenjaku rahlo vmešamo sneg, dodamo še presejano moko. Testo vlijemo v pekač in nanj naložimo četrtinke hruške. Pečemo 10 do 15 minut, odvisno od pečice.

Ni komentarjev:

Objavite komentar