torek, 20. avgust 2013

Dalmatinska jabolčna pita

Iz Silbe. Naša gostiteljica nam za dobrodošlico ob prihodu v apartma vedno speče kaj dobrega. Pa ne samo takrat. Tudi občasno med bivanjem nam vsake toliko prinese kakšno sladico lastne peke. Tokrat nam je prinesla jabolčno pito, katere testo je malo drugačno od tistega kot smo ga vajeni. Pri nas na celini namreč krhko testo po navadi pripravljamo samo z rumenjakom ali pa največ enim jajcem. Tu so v testu kar tri in to cela.


Testo
3 jajca
70 g sladkorja
150 g margarine
300 g moke
2 pecilna praška
Nadev
jabolka
2 žlici marelične marmelade
1 vaniljin sladkor
cimet

Iz zgoraj naštetih sestavin zamesimo testo. Na peki papir ga denemo najprej polovico. Nanj razporedimo nadev, ki smo ga pripravili iz naribanih jabolk, marelične marmelade, vaniljinega sladkorja in cimeta. Po vrhu položimo še preostalo polovico testa. Pečemo na 180 stopinjah tri četrt ure. Pustimo, da se ohladi kar v pekaču in jo potem narežemo. Po želji jo na koncu potresemo še s sladkorjem v prahu. To je vse.


Ni komentarjev:

Objavite komentar