Meni je najboljša drugi, tretji in četrti dan (če zdrži toliko časa).
350g bele moke
ščepec soli
150 g sladkorja
250 g margarine
1 rumenjak
1 vaniljin sladkor
¾ kg ringlojev
6 žlic sladkorja
cimet po okusu
(sneg iz 3 beljakov in nekaj sladkorja v prahu)
Iz moke, margarine, sladkorja, rumenjaka in soli
zgnetemo krhko testo. Ringloje izkoščičimo in jih zmešamo s sladkorjem in cimetom. Večji del
testa razvaljamo in z njim obložimo okrogel pekač. Na testo nadevamo sadno
maso. Iz ostanka testa naredimo trakove, ki jih v obliki mreže položimo na
sadje. Pito pečemo tri četrt ure na 200 stopinjah. (Pri drugi različici vse
testo uporabimo za oblogo modela. Po 30 minutah peke na pito nadevamo sneg in
pečemo še 15 minut.)
Ni komentarjev:
Objavite komentar