četrtek, 1. avgust 2013

Pita z ringlojem

Ker je čas ringlojev in ker vseh pač ne moremo skuhati v marmelado ali kako drugače shraniti, jih nekaj lahko naredimo v štrudlju, nekaj pa v piti. Da ne bo vedno isto.
Meni je najboljša drugi, tretji in četrti dan (če zdrži toliko časa).


350g bele moke
ščepec soli
150 g sladkorja
250 g margarine
1 rumenjak
1 vaniljin sladkor
¾ kg ringlojev
6 žlic sladkorja
cimet po okusu
(sneg iz 3 beljakov in nekaj sladkorja v prahu)

Iz moke, margarine, sladkorja, rumenjaka in soli zgnetemo krhko testo. Ringloje izkoščičimo in jih  zmešamo s sladkorjem in cimetom. Večji del testa razvaljamo in z njim obložimo okrogel pekač. Na testo nadevamo sadno maso. Iz ostanka testa naredimo trakove, ki jih v obliki mreže položimo na sadje. Pito pečemo tri četrt ure na 200 stopinjah. (Pri drugi različici vse testo uporabimo za oblogo modela. Po 30 minutah peke na pito nadevamo sneg in pečemo še 15 minut.)

Ni komentarjev:

Objavite komentar