nedelja, 25. avgust 2013

Majhne bruskete

Mlad kuharski dvojec nas je tokrat za zajtrk presenetil z mini brusketami. Zjutraj, ko smo ostali še sladko spali (no, nekateri so že tekli ali plavali maraton), se je v kuhinji že lupilo, rezalo in sekljalo. To je prijetna jed tudi za večerjo, zelo priročen prigrizek pa tudi, če se nam najavijo gosti na klepet ob pijači. Še to – ne potrebujete svežega kruha, pravzaprav je še bolj če je star dan ali dva.


kruh
oljčno olje
čebula
česen
por
paradižnik
pršut
mozzarella
bazilika
rožmarin

Vse sestavine (razen kruha in oljčnega olja seveda) drobno nasekljamo. Na malo oljčnega olja prepražimo por in čebulo. Vse sestavine zmešamo in jih nadevamo na rezine kruha. Pečemo na 200 stopinjah dokler robovi kruha ne dobijo rahle temnejše rjave barve.

Ni komentarjev:

Objavite komentar