torek, 20. avgust 2013

Palačinke iz kamutove polnovredne moke

Naš mladi kuhar je nadaljeval s pripravo zdravih jedi iz polnovrednih eko živil. Na dalmatinski otok je poleg ostalega pritovoril tudi kamutovo moko. Prav z namenom, da nam nekega dne pripravi palačinke.


190 g kamutove polnovredne moke
2 jajci
130 ml mleka
130 ml vode
malo repičnega olja

Na moko  vlijemo najprej mleko, potem še radensko. Stepemo z metlico ali stepalnikom. Tako zamešana masa naj stoji 20 minut. Nato vtepemo še jajca in repično olje. Palačinke spečemo na kokosovi masti. Kaj naj rečem. Palačinke nadevamo s stopjeno 85 odstotno čokolado in kolobarčki banane. Druga zdrava možnost je nadev iz domače marmelade, ki smo jo skuhali s kokosovim sladkorjem. Odlične in zdrave palačinke.

Ni komentarjev:

Objavite komentar