ponedeljek, 12. avgust 2013

Kumarična solata s krompirjem

Za uspeh te solate je ključna kvaliteta osnovne sestavine – kumaric (lat. Cucumis sativus, it. cetriolo, nem. Gurke, an. cucumber, hrv. krastavac, istrsko tudi kogumar, kokumer). Morajo biti sveže in čvrste in ne grenke. Grenkobo preverimo tako, da odrežemo vršiček in poskusimo notranjost. Tovrstna solata je izjemna priloga k polpetom ali pa k sveže pripravljeni plavi ribi.


Za 2 osebi
1 kumarica ali več majhnih
4 manjši krompirji
1 rdeča čebula
sol, poper
oljčno olje, vinski kis

Če je kumarica večja jo olupimo, manjšim lahko lupino pustimo. Naribamo jih ali pa na tenko narežemo na kolobarčke. Krompir skuhamo v lupini, skuhanega olupljenega narežemo na rezine na kumarice. Dodamo na tenko na polovične kolobarčke narezano čebulo. Posolimo in popopramo in zabelimo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar