nedelja, 25. avgust 2013

Svinjski paprikaš

Svinjino imam sicer najraje na žaru, če pa se jo namenim kuhati, jo pripravim s kakšno večokusno omako. Kot tale za paprikaš. Sicer je pri svinjini zelo pomembno, da ne izhaja iz instant reje na farmah. Takšna je velikokrat že neprijetnega vonja, kaj šele okusa. Za mlajše kuharje naj še dodam, da je tudi pri svinjini (tako kot pri perutnini) zelo pomembno, da je vse meso dobro toplotno obdelano. Torej vse »well done«.


Z 4 osebe
4 zrezki svinjske ribice
2 čebuli
6 strokov česna
žlička rdeče paprike
50 g paradižnikove mezge
sol, poper
peteršilj, majaron
1 korenček
1 dl kisle smetane

Na olivnem olju v manjši kozici opečemo svinjske zrezke po obeh straneh in jih odložimo na stran. Na istem olju popražimo najprej nasekljano čebulo, potem še narezan česen in korenček. Dodamo žličko sladke paprike in paradižnikovo mezgo. Na hitro pomešamo in zalijemo z vodo ter dodamo popečene zrezke. Začinimo z nasekljanim peteršiljem, majaronom, poprom in soljo. Kuhamo kakšne pol ure, iz omake vzamemo meso ter omako sesekljamo s paličnim mešalnikom. Meso vrnemo v omako in vanjo vmešamo še kislo smetano.

Ni komentarjev:

Objavite komentar