sreda, 15. oktober 2014

Biskvit s figami

Imela sem veliko jajc in fige od branjevke iz Vodnjana. Nisem pa imela sladice. Torej biskvit iz jajc z vgrajenimi svežimi figami. Kaj bi si želeli boljšega v danem trenutku. Če odmislim to, da sem se tega biskvita lotila ob sicer že zapletem jedilniku kosila, katerega priprava je terjala veliko fizičnega dela. In to v nedeljo popoldan, ko je bilo pred odhodom domov treba še vse pospraviti. In potem še šofirati dobri dve uri. Pa saj nežnejši spol zmore marsikaj.



Za pekač 28 cm
6 jajc
15 žlic moke
10 žlic sladkorja
1 vaniljin sladkor
0,5 dl oljčnega olja
sveže fige
kristalni sladkor za posip

Beljake stepemo v sneg. Rumenjake penasto stepemo s sladkorjema. Nanje denemo polovico snega, nato presejemo moko, rahlo premešamo z metlico in vmešamo še drugo polovico snega. Nežno vmešamo še oljčno olje. Maso vlijemo v namaščen pekač, pečemo na 180 stopinjah 5 minut. Nato na testo naložimo razpolovljene fige, potresemo s kristalnim sladkorjem in pečemo še 10 minut. Minute pečenja seveda prilagodimo pečici – ker se pečice med seboj razlikujejo, je tudi čas peke različen. Biskvit ohladimo na rešetki.

Ni komentarjev:

Objavite komentar