Imela sem veliko jajc in fige od branjevke iz Vodnjana. Nisem pa
imela sladice. Torej biskvit iz jajc z vgrajenimi svežimi figami. Kaj bi si
želeli boljšega v danem trenutku. Če odmislim to, da sem se tega biskvita
lotila ob sicer že zapletem jedilniku kosila, katerega priprava je terjala
veliko fizičnega dela. In to v nedeljo popoldan, ko je bilo pred odhodom domov
treba še vse pospraviti. In potem še šofirati dobri dve uri. Pa saj nežnejši
spol zmore marsikaj.
Za pekač 28 cm
6 jajc
15 žlic moke
10 žlic sladkorja
1 vaniljin sladkor
0,5 dl oljčnega olja
sveže fige
kristalni sladkor za posip
Beljake stepemo v sneg. Rumenjake penasto stepemo s sladkorjema.
Nanje denemo polovico snega, nato presejemo moko, rahlo premešamo z metlico in
vmešamo še drugo polovico snega. Nežno vmešamo še oljčno olje. Maso vlijemo v
namaščen pekač, pečemo na 180 stopinjah 5 minut. Nato na testo naložimo
razpolovljene fige, potresemo s kristalnim sladkorjem in pečemo še 10 minut.
Minute pečenja seveda prilagodimo pečici – ker se pečice med seboj razlikujejo,
je tudi čas peke različen. Biskvit ohladimo na rešetki.
Ni komentarjev:
Objavite komentar