Tale sirček sem že nekajkrat pridelala, danes sem se ga ponovno
lotila. Pravzaprav mi je žal, da sem se bloga lotila šele pred slabimi dvemi
leti, po tem, ko je bilo eno veliko kuharsko obdobje kuhanja novih jedi že za
mano. Zato sem zamudila kar nekaj priložnosti, da bi še s kom delila izkušnjo
ob pripravi nove jedi. No, nič še ni zamujenega, še vedno je čas, da se vrnem k
posameznim iz preteklosti. Ta je ena izmed njih in muslinaste krpice za
pripravo sirčka, podobnega filadelfijskemu, sem imela še vedno spravljene v
kuhinjski omari.
Po originalnem receptu bi moral biti grški jogurt iz ovčjega
mleka, ta pa je bila kar iz kravjega. Takšnega namreč dobimo v naših trgovinah.
Za en srednji
kozarček
1 kozarček grškega jogurta
ščep soli
muslinasta krpica
čili
sveža rožmarin in timijan
oljčno olje
Ščep soli vmešamo v jogurt, ga nadevamo na muslin in spnemo v
culico, ki jo obesimo v hladilnik (na rešetko) tako, da visi nad posodico,
kamor bo odtekla odvečna voda. Po dveh do treh dneh sirček zajemamo z žličko in
oblikujemo kroglice. Rožmarin, timijan in čili nasekljamo. Na dno čistega
kozarca vlijemo malo oljčnega olja, potem pa nalagamo plasti kroglic in plasti
mešanice nasekljanih začimb. Na koncu vse skupaj prelijemo z oljčnim oljem in postavimo
v hladilnik. Dobroto pojejmo v roku dveh tednov.
Sirček je odličen na opečenem belem kruhu.
Ni komentarjev:
Objavite komentar