Zabatki. Po slovensko batki. Najbolje, da kupimo
tiste iz proste reje z eko prehrano. Takšni bodo imeli okus, bolj podoben
piščančjemu mesu, kot se ga spominjamo iz otroštva. Če smo že v letih. Naši
otroci pa verjetno ne, ker so bili že deležni masovno pridelane hrane in imajo spomin
nanjo.
V pečici pripravljena hrana je kuharicam izjemno prijazna. Med
peko se namreč lahko posvetijo drugim opravkom po hiši, jed pa kar v pekaču
postavijo na mizo in nimajo toliko dela z logistiko v zadnji minuti, ko mora
biti kosilo na mizi, vsi sestavni deli naenkrat in vsi še kadeči se ravno prav skuhani ali spečeni.
piščančja bedra
krompir
oljčno olje
sveže mediteranske začimbe (rožmarin, timijan, origano)
sol, sveže mlet poper
Piščančja bedra operemo, popivnamo s papirno brisačo, nasolimo in popopramo
ter jih natremo z oljčnim oljem in svežimi začimbami. Naložimo jih v pekač na
peki papir in obložimo z olupljenim in narezanim krompirjem ter pokapljamo z
oljčnim oljem. Denemo jih v že ogreto pečico na 180 stopinj in jih pečemo eno
uro. Med peko jih lahko malo zalivamo s segreto maščobo iz dna pekača.
Zraven bo najboljša listnata solata. In belo vino.
Ni komentarjev:
Objavite komentar