Recept za file brancina v pečici sem še nekoliko
izboljšala. Če sem ga pekla samo na peki papirju, se je kaj hitro zapekel tudi
spodaj in bil v primeru, da sem ga pekla predolgo kar nekoliko suh. Tako sem
poskusila s plastjo krompirja, ki je preprečila, da bi se file na spodnji
strani preveč zapekel in posušil. John je dodal še piko na i, na pekač je dodal
še nekaj češnjevih paradižnikov. Vse skupaj – izjemno. kaj naj še rečem.
oljčno olje
fileji brancina
krompir
svež rožmarin
češnjevi paradižniki
groba morska sol
V pekač na pergamentni papir nakapljamo oljčnega
olja. Prekrijemo ga z na tanke rezine narezanim krompirjem, ki ga posujemo z
lističi svežega rožmarina. Na podlago denemo fileje brancina, s kožo obrnjeno
navzgor. Kožo trikrat zarežemo in vse skupaj na rahlo naoljimo ter posolimo z
grobo soljo. Dodamo še nekaj češnjevih paradižnikov. Denemo v pečico ogreto na
180 stopinj in pečemo 10 minut. Če koža še ni hrustljavo zapečena, lahko dodamo
še kakšno minuto ali dve grila.
Enostavno, a odlično. Zraven pa kozarček malvazije.
Ni komentarjev:
Objavite komentar