petek, 3. oktober 2014

Pirin kruh z orehi

Na vrečki žitove pirine moke sta tudi dva recepta – eden izmed njiju je za pirin kruh z orehi. Kruha sicer nisem pripravila po receptu iz vrečke, a idejo z orehi sem le pograbila in jedrca vmešala v dve štruci. Če imate radi orehe, vam priporočam to kombinacijo. Zelo dobro gre k siru ali pa za zajtrk z maslom in medom. Ali pa samo maslom.



Iz sestavin zamesimo testo. Če imamo občutek, da je malce presuho, postopoma dodamo še malo vode. Testo mora biti po mesenju primerno voljno, mesiti pa ga moramo nekaj časa, kajti le tako lahko pričakujemo rahel kruh. V skledi pokritega s krpo pustimo vzhajati kakšni dve uri. Dodamo orehe in ga še enkrat ga premesimo z rokami, ki smo jih prej omočili v vodi (tako se nam ne bo lepilo). Oblikujemo štruce in jih zložimo na peki papir. Pustimo jih vzhajati še kakšno uro in poškropljene z vodo denemo v pečico ogreto na 200 stopinj. Na tej temperaturi jih pečemo 10 minut, nato zmanjšamo na 180 in pečemo še približno 20 minut. Dolžina peke je odvisna od pečice. Pečene štruce ohladimo na rešetki.

Ni komentarjev:

Objavite komentar