Na vrečki žitove pirine moke
sta tudi dva recepta – eden izmed njiju je za pirin kruh z orehi. Kruha sicer
nisem pripravila po receptu iz vrečke, a idejo z orehi sem le pograbila in
jedrca vmešala v dve štruci. Če imate radi orehe, vam priporočam to
kombinacijo. Zelo dobro gre k siru ali pa za zajtrk z maslom in medom. Ali pa
samo maslom.
Iz sestavin zamesimo
testo. Če imamo občutek, da je malce presuho, postopoma dodamo še malo vode. Testo
mora biti po mesenju primerno voljno, mesiti pa ga moramo nekaj časa, kajti le
tako lahko pričakujemo rahel kruh. V skledi pokritega s krpo pustimo vzhajati
kakšni dve uri. Dodamo orehe in ga še enkrat ga premesimo z rokami, ki smo jih
prej omočili v vodi (tako se nam ne bo lepilo). Oblikujemo štruce in jih zložimo
na peki papir. Pustimo jih vzhajati še kakšno uro in poškropljene z vodo denemo
v pečico ogreto na 200 stopinj. Na tej temperaturi jih pečemo 10 minut, nato
zmanjšamo na 180 in pečemo še približno 20 minut. Dolžina peke je odvisna od
pečice. Pečene štruce ohladimo na rešetki.
Ni komentarjev:
Objavite komentar