Čas jurčkov je in greh bi bil, da ne bi uživali v
njihovem kraljevskem okusu. Če jih že ne najdemo sami v gozdu, pa se gotovo
najdejo na tržnicah. Sicer pa za takšno omako lahko uporabimo tudi zamrznjene
(prej blanširane). Tudi govedina mora biti dobra, najbolje iz domače reje. Pri
nas doma dobimo zagotovilo, da je zares dobra, če jo brez težav pomljaska naš
muc. Je izbirčen in ne dotakne se vsake vrste mesa.
oljčno olje
goveji zrezki
šalotka
česen
sol, poper
peteršilj
malo sladke smetane
Zrezke opečemo na oljčnem olju, jih posolimo in
popopramo ter zalijemo z vodo. Kuhamo jih dve uri. Medtem na oljčnem olju
steklasto prepražimo na drobno nasekljano šalotko, dodamo na lističe narezan
česen, toliko, da zadiši, nato še na lističe narezane jurčke. Zalijemo z manjšo
količino vode, solimo in popramo, pokrijemo s pokrovko in dušimo deset minut.
Dodamo kuhanim zrezkom, skupaj kuhamo še deset minut. Vmešamo še na drobno
nasekljan peteršilj in malo sladke smetane.
Poleg lahko ponudimo riž, široke rezance ali pa
pire krompir.
Ni komentarjev:
Objavite komentar