petek, 3. oktober 2014

Goveji zrezki z jurčki

Čas jurčkov je in greh bi bil, da ne bi uživali v njihovem kraljevskem okusu. Če jih že ne najdemo sami v gozdu, pa se gotovo najdejo na tržnicah. Sicer pa za takšno omako lahko uporabimo tudi zamrznjene (prej blanširane). Tudi govedina mora biti dobra, najbolje iz domače reje. Pri nas doma dobimo zagotovilo, da je zares dobra, če jo brez težav pomljaska naš muc. Je izbirčen in ne dotakne se vsake vrste mesa.


oljčno olje
goveji zrezki
šalotka
česen
sol, poper
peteršilj
malo sladke smetane
Zrezke opečemo na oljčnem olju, jih posolimo in popopramo ter zalijemo z vodo. Kuhamo jih dve uri. Medtem na oljčnem olju steklasto prepražimo na drobno nasekljano šalotko, dodamo na lističe narezan česen, toliko, da zadiši, nato še na lističe narezane jurčke. Zalijemo z manjšo količino vode, solimo in popramo, pokrijemo s pokrovko in dušimo deset minut. Dodamo kuhanim zrezkom, skupaj kuhamo še deset minut. Vmešamo še na drobno nasekljan peteršilj in malo sladke smetane.

Poleg lahko ponudimo riž, široke rezance ali pa pire krompir.

Ni komentarjev:

Objavite komentar