Še ena jed, ki je nastali iz podobnih vzgibov, kot
tisti v prejšnjih dveh blogih. V hladilniku je ostalo perje od karfijole.
Cvetačno lisje je odlično, tudi ko kuhamo celo glavo cvetače in jo prekrijemo s
praženimi drobtinami ali pa omako iz kisle smetane. Tudi sicer liste vedno
porabim. Tokrat so beli cvetovi cvetače bili uporabljeni posebej (mislim, da
jih je hčer skuhala na pari skupaj z ostalo zelenjavo), liste pa bi bilo greh
zavreči. Zato sem jih uporabila in skuhala kremno juho, po podobnem receptu kot
Novakovi kuhajo porovo. Bila je izjemna.
Za 4 osebe
oljčno olje
rezina masla
2 krompirja
3 stroki česna
listje večje cvetače
sol, poper, majaron, muškatni orešček
mleko
Na oljčnem olju in maslu prepražimo na tanke rezine
narezan krompir, na koncu dodamo še stroke česna. Zalijemo z vodo in dodamo na
kose narezano cvetačno listje. Začinimo in kuhamo, da se vsebina zmehča.
Sesekljamo s paličnim mešalnikom in dodamo mleko. Še malo pokuhamo, če je juha
preveč gosta, lahko dodamo še mleka. Ponudimo s opečenim kruhom ali grisini.
Ni komentarjev:
Objavite komentar