Tale štrudelj pa je bil odlična končnica večerje pretanjenih okusov. Postrežen
je bil s sladkim belim vinom, ne vem že od kje.
Kuharica je imela še dve žlički žajbljeve marmelade s Cresa in jo uporabila
v nadevu. Ker gre za zelo močno aromo, je bilo tudi čisto dovolj. Ta marmelada
ni nič posebnega - zelo drobno nasekljane žajbljeve liste skuhamo v sladkorju,
vendar se listi nikoli ne prekuhajo toliko, da bi bili mehki in da bi se kar
stopili. Ostane neka zrnasta zmes, ki je mnogo bolj primerna za kakšna
aromatiziranja hrane, kot pa namaz s svežim kruhom in maslom za zajtrk. No,
lahko pa tudi. Dodala je še, da v nadev paše neka pika na i. Ona je to dosegla
z žajbljem, lahko pa je to kakšen amareto ali pa drug liker. Po okusu in
navdihu pač. In domači zalogi seveda.
Testo
dateljni
brusnice
bio limonina lupina narezana na trakove
fige
suhe slive
(suhe marelice)
kokosova moka
polnozrnati piškoti
Zmeljemo vse sestavine. Polnozrnate piškote dodajamo
postopoma, le toliko, da je masa še kompaktna in, da se jo lahko valja.
Zvaljamo jo med dvema peki papirjema.
Polnilo
jabolka
korenje
cimet
domača marmelada ali liker
Jabolka in korenje naribamo, po želji dodamo tudi kakšno domačo marmelado
ali liker. Polnilo naložimo na testo, potresemo s cimetom in ga
zavijemo. Zavitek narežemo na primerno široke rezine.
Ni komentarjev:
Objavite komentar