torek, 3. februar 2015

Zeleni humus

Humus* (hummus, حُمُّص) je namaz ali pomaka, ki izvira iz Levanta in je narejen iz kuhane in pretlačene čičerike, zmešane s tahinijem, olivnim oljem, limoninim sokom, soljo in oljčnim oljem. Običajno bež pomako pa sem tokrat naredili zeleno. Dodala sem mlado špinačo ter sveže koriandrove in peteršiljeve liste. Tudi narejenega tahinija nisem imela pri roki, zato sem v mlinček nasula sezamova semena.


kuhana čičerika
tahini
česen
limonin sok
mlada špinača, koriander, peteršilj
oljčno olje

Vse skupaj zmeljemo v bolj ali manj homogeno zmes. Bolj gosto za namaz, redkejšo za pomako. Zelo v redu gre skupaj s popečenim kruhom in pivcem.

* v angleški različici wikipedije piše, da ga ne smemo zamenjati s humusom:)

Ni komentarjev:

Objavite komentar