torek, 3. februar 2015

Mešana krostata

Razne vrste krostat sestavljamo po istem principu. Listnato testo, sadje, kakšna marmelada in jajčna krema. Danes bomo mešali različne vrste sadja. Lahko izberemo tudi druge, jaz sem imela tokrat na voljo kutine, jabolka, hruške in domačo kakijevo marmelado.


Za pekač premera 28 cm ali velikosti cca. 20×30 cm
1 plošča kupljenega listnatega testa
1 kutina
2 jabolki
2 hruški
kakijeva marmelada
pest rozin
3 žlice sladkorja
2 jajci
2 dl sladke smetane
1 vaniljin sladkor
2 žlici sladkorja

Testo razvaljamo v krog, ga denemo v pekač za pite ali torte tako, da je ob robu kakšne 3 cm testenega roba. Večkrat ga prebodemo z vilicami, posujemo z rozinami in premažemo s kakijevo marmelado. Nanjo položimo na krhlje narezana jabolka, kutine in hruške ter denemo v pečico, ogreto na 180 stopinj. Pečemo 15 minut, nato pa zalijemo z razžvrkljanimi jajci, skupaj s smetano in vaniljinim sladkorjem. Pečemo še 15 minut, posujemo z dvema žlicama kristalnega sladkorja in potisnemo v pečico še za 10 minut.

Ni komentarjev:

Objavite komentar