Razne vrste krostat sestavljamo po istem principu.
Listnato testo, sadje, kakšna marmelada in jajčna krema. Danes bomo mešali
različne vrste sadja. Lahko izberemo tudi druge, jaz sem imela tokrat na voljo
kutine, jabolka, hruške in domačo kakijevo marmelado.
Za pekač
premera 28 cm ali velikosti cca. 20×30 cm
1 plošča kupljenega listnatega testa
1 kutina
2 jabolki
2 hruški
kakijeva marmelada
pest rozin
3 žlice sladkorja
2 jajci
2 dl sladke smetane
1 vaniljin sladkor
2 žlici sladkorja
Testo razvaljamo v krog, ga denemo v pekač za pite ali torte tako,
da je ob robu kakšne 3 cm testenega roba. Večkrat ga prebodemo z vilicami, posujemo
z rozinami in premažemo s kakijevo marmelado. Nanjo položimo na krhlje narezana
jabolka, kutine in hruške ter denemo v pečico, ogreto na 180 stopinj. Pečemo 15
minut, nato pa zalijemo z razžvrkljanimi jajci, skupaj s smetano in vaniljinim
sladkorjem. Pečemo še 15 minut, posujemo z dvema žlicama kristalnega sladkorja
in potisnemo v pečico še za 10 minut.
Ni komentarjev:
Objavite komentar