Gostiteljica, ki nam je pripravila večerjo pretanjenih okusov, je dejala,
da je še poseben čar, če je paradižniček res sladek, in ni tako pomembno ali je
češnjev ali navaden, le da ima okus in ne samo barvo. Dejala je, da je zadnjič
enkrat, ko je pogruntala to kombinacijo uspelo res fenomenalno, ker je bil
paradižnik nenavadno okusen za ta čas. In je bil navaden. Tokrat pa je raje
vzela češnjevčka ravno zaradi tega, ker je imela občutek, da bo boljši od
navadnega, ki ga je imela tisti dan na izbiro v trgovini.
oljčno olje
mlada špinača
češnjev paradižnik
česen
sol. poper
mozzarela
kurkuma
Na oljčnem olju prepražimo mlado špinačo, skupaj s strtimi stroki česna.
Posolimo in popopramo. Na krožnik položimo špinačo, in čez dodamo na
žar popečene paradižnike. Mozzarelo narežemo na najbolj tanke
lističe kot je možno in lističe natrgamo čez vročo špinačo in paradižnik. Posujemo
s kurkumo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar