ponedeljek, 16. februar 2015

Mlada špinača s češnjevim paradižnikom

Gostiteljica, ki nam je pripravila večerjo pretanjenih okusov, je dejala, da je še poseben čar, če je paradižniček res sladek, in ni tako pomembno ali je češnjev ali navaden, le da ima okus in ne samo barvo. Dejala je, da je zadnjič enkrat, ko je pogruntala to kombinacijo uspelo res fenomenalno, ker je bil paradižnik nenavadno okusen za ta čas. In je bil navaden. Tokrat pa je raje vzela češnjevčka ravno zaradi tega, ker je imela občutek, da bo boljši od navadnega, ki ga je imela tisti dan na izbiro v trgovini.


oljčno olje
mlada špinača
češnjev paradižnik
česen
sol. poper
mozzarela
kurkuma

Na oljčnem olju prepražimo mlado špinačo, skupaj s strtimi stroki česna. Posolimo in popopramo. Na krožnik položimo špinačo,  in čez dodamo na žar popečene paradižnike.  Mozzarelo narežemo na najbolj tanke lističe kot je možno in lističe natrgamo čez vročo špinačo in paradižnik. Posujemo s kurkumo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar