nedelja, 22. februar 2015

Piščanec z zelenjavo iz ponve

Kaj na hitro lahko pripravite tole okusno kombinacijo mesa in zelenjave. Več ne bi pisala za uvod, danes nimam preveč fantazije. Pa saj ste najbrž že utrujeni od mojih uvodov. Pojdimo torej k stvari.


oljčno olje
piščančji fileji
bučke
češnjevi paradižniki
česen
paprika
čili
timijan, rožmarin
sol, poper

Piščančje fileje mariniramo s soljo, poprom, rožmarinom in oljčnim oljem in jih za nekaj časa v zatesnjeni vrečki spravimo hladilnik. Če nimamo tega »nekaj časa«, pa jih pač posolimo, popopramo in naoljimo. Bučke narežemo na kolutke, papriko in čili na trakove, stroke česna na lističe. Zelenjavo prepražimo na oljčnem olju, da se zmehča. Odrinemo jo na stran in v isti ponvi spečemo še fileje piščanca. Saj veste, pri perutnini moramo, tako kot svinjini paziti, da se prepeče skoz in skoz.

Ni komentarjev:

Objavite komentar