Kaj na hitro lahko pripravite tole okusno
kombinacijo mesa in zelenjave. Več ne bi pisala za uvod, danes nimam preveč
fantazije. Pa saj ste najbrž že utrujeni od mojih uvodov. Pojdimo torej k
stvari.
oljčno olje
piščančji fileji
bučke
češnjevi paradižniki
česen
paprika
čili
timijan, rožmarin
sol, poper
Piščančje fileje mariniramo s soljo, poprom,
rožmarinom in oljčnim oljem in jih za nekaj časa v zatesnjeni vrečki spravimo
hladilnik. Če nimamo tega »nekaj časa«, pa jih pač posolimo, popopramo in
naoljimo. Bučke narežemo na kolutke, papriko in čili na trakove, stroke česna
na lističe. Zelenjavo prepražimo na oljčnem olju, da se zmehča. Odrinemo jo na
stran in v isti ponvi spečemo še fileje piščanca. Saj veste, pri perutnini
moramo, tako kot svinjini paziti, da se prepeče skoz in skoz.
Ni komentarjev:
Objavite komentar