Vse prevečkrat k mesu ali drugim jedem nudimo vedno
iste priloge. Največkrat krompir, testenine ali riž. Ne rečem, da niso dobre in
tudi meni ljube. Le včasih je treba zamenjati z včasih po krivici prezrtimi
žitaricami (ajda je sicer »nepravo« žito). Po krivici zato, ker so polne
bogatih hranil in hkrati odlične po okusu.
Za 4 osebe
kot priloga
120 g ajdove kaše
Za 4 osebe
kot glavna jed
240 g ajdove kaše
sol
voda v razmerju 1 : 4,5 (oz. po navodilih na
vrečki)
Ajdovo kašo stresemo v osoljeno vodo in jo na
zmernem ognju kuhamo 10 – 15 minut. Pri zlatem polju svetujejo, da naj ajdova
kaša po kuhanju še nekaj časa počiva, da vpije morebitno odvečno vodo, saj bi z
odlivanjem odstranili tudi del topnih hranilnih snovi. Jaz grem pri tem še
dlje. Če ostane kaj vode za odlivanje, jo uporabim pri drugih jedeh. Za omako
ali juho.
Ni komentarjev:
Objavite komentar