Včasih prija gosta paradižnikova omaka (»ta rdeča«)
z rahlim (do)okusom (nisem napisala priokusom, ker ima ta samostalnik včasih
negativno konotacijo) po kozjem siru. Prav takšne sem si zaželela nekega dne,
ko sem morala ostali doma in si sama skuhati kosilo. Kljub temu vam bom recept
napisala za štiri.
Za 4 osebe
olivno olje
1 čebula
3 stroki česna
5 dag pancete
1 bučka
250 g na koščke narezanega paradižnika
lovorov list
peteršilj
sol, poper
kozji sirček
Na hladno olivno olje denemo čebulo in pražimo.
Dodamo na trakove narezano panceto. Malo popražimo. Pridenemo še na kockice
narezano bučko in debelejše lističe narezan česen. Pražimo toliko, da česen
zadiši. Začinimo (sol, poper, lovorov listi, nasekljan peteršilj). Na koncu
dodamo še koščke paradižnika in kuhamo do primerne gostote omake. Med tem
seveda poskrbimo tudi za špagete. Odcejene prelijemo z omako, po vrhu pa
razporedimo koščke kozjega sirčka.
Ni komentarjev:
Objavite komentar