ponedeljek, 8. julij 2013

Špageti haricot vert

Že dolgo sem si ogledovala recept v Novakovih. Je nekako poseben in zato vabljiv. Skupaj stročji fižol, krompir in pesto, podoben genoveškemu. Pa sem imela oni dan na zalogi ravno prave sestavine in mi še v trgovino ni bilo treba. Vsi jedci so bili navdušeni.


Za 4 osebe
400 g špagetov
2 večja krompirja
¼ kg stročjega fižola
1 kozarček genoveškega pesta:
nekaj vejic bazilike
40 g pinjol
1 strok česna
1 dl olivnega olja
sol
nariban parmezan

Vrelo vodo osolimo in vanjo vsujemo očiščen in narezan stročji fižol. Ko mu manjka še toliko minut, kolikor potrebujejo za kuho špageti, jih dodamo k fižolu. Vzporedno skuhamo olupljen in na kockice narezan krompir. V skledi zmešamo odcejene špagete s fižolom in krompir z malo oljčnega olja. Dodamo še pesto in premešamo.

Genoveški pesto smo v tem blogu že pripravljali. Gotovo pa je enostavneje za vas, če vam povem, da vse sestavine strete in zmešate v možnarju. Lahko pa tudi v sekljalniku. Oboje se bo izšlo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar