Že dolgo sem si ogledovala recept v Novakovih. Je
nekako poseben in zato vabljiv. Skupaj stročji fižol, krompir in pesto, podoben
genoveškemu. Pa sem imela oni dan na zalogi ravno prave sestavine in mi še v
trgovino ni bilo treba. Vsi jedci so bili navdušeni.
Za 4 osebe
400 g špagetov
2 večja krompirja
¼ kg stročjega fižola
1 kozarček
genoveškega pesta:
nekaj vejic bazilike
40 g pinjol
1 strok česna
1 dl olivnega olja
sol
nariban parmezan
Vrelo vodo osolimo in vanjo vsujemo očiščen in
narezan stročji fižol. Ko mu manjka še toliko minut, kolikor potrebujejo za
kuho špageti, jih dodamo k fižolu. Vzporedno skuhamo olupljen in na kockice
narezan krompir. V skledi zmešamo odcejene špagete s fižolom in krompir z malo
oljčnega olja. Dodamo še pesto in premešamo.
Genoveški pesto smo v tem blogu že pripravljali.
Gotovo pa je enostavneje za vas, če vam povem, da vse sestavine strete in
zmešate v možnarju. Lahko pa tudi v sekljalniku. Oboje se bo izšlo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar