torek, 9. julij 2013

Frtalja z mediteranskimi začimbami

Ena izmed jedi, za katero so sestavine vedno pri roki. Na primer, ko si mož zaželi nekaj konkretnejšega za večerjo (ko ni zadovoljen z kornfleksi ali čokolinom). Edino kar je, za tako frtaljo morajo biti začimbe sveže. V času vegetacije napredna gospodinja s tem verjetno nima težav. Če nima vrtička, ima pa na balkonu ali okenski polici nekaj lončkov z začimbami.


Za 1 osebo
olivno olje
majhna čebula
strok česna
2 jajci
šopek mediteranskih začimb (rožmarin, bazilika, origano, timijan)
sol, poper

Na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo in na lističe narezan česen. Dodamo razžvrkljana jajca, v katera smo zamešali nasekljana zelišča. Fritajo mešamo, dokler jajca ne zakrknejo do želene gostote. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar